emu

2. února 2008 v 19:11 |  ptáci

Emu hnědý

(Dromaius novaehollandiae)

A - Emu
N - Emu

Třída: ptáci, Řád: kasuáři, Čeleď: emuovití

Zeměpisné rozšíření: Austrálie
vyhledávání: Afrika
Biotop: křovinaté stepi, buš
vyhledávání: moře
Potrava: hmyz, drobní obratlovci, tráva, plody, zelené části rostlin
vyhledávání: části rostlin
Rozměry: hmotnost 55 kg, výška 150 - 185 cm
Rozmnožování: V prosinci až dubnu snáší samice na holou zem 5-11 tmavozelených vajec, pak veškerou péči přebírá samec. Sedí 25-60 dní a po celou dobu nepřijímá potravu. Mláďata, která jsou zpočátku tmavě pruhovaná, vodí až 18 měsíců. Někdy pečuje o vejce od více samic. Mláďata dospívají ve 2 až 3 letech.
Věk: ?
Zajímavosti: Ozývá se hlasem připomínajícím vzdálené bubnování.
Kde ho najdete: V horní části areálu, vedle klokanů a kasuárů.

Fotogalerie
Emu hnědý
Emu hnědý
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama