ledňáček

2. února 2008 v 19:14 |  ptáci

Ledňák modrokřídlý

(Dacelo leachii)

A - Blue-winged kookaburra
N - Heubenliest

Třída: ptáci, Řád: srostloprstí, Čeleď: ledňáčkovití

Zeměpisné rozšíření: sever Austrálie, Nová Guinea
vyhledávání: Austrálie
Biotop: okolí potoků ve vlhkých nebo bažinatých lesnatých oblastech
vyhledávání: listnatý a smíšený les, sladké vody
Potrava: malí obratlovci i bezobratlí
vyhledávání:
Rozměry: délka 40-46 cm včetně zobáku (7-8 cm)
Rozmnožování: Hnízdí v dutinách stromů, dává přednost baobabům rodu Adausonia, případně si vybírá hnízda stromových všekazů. Samice snáší 1-4 kulatá, bílá vajíčka.
Věk: ?
Zajímavosti: Samec se podobá samici, ale má tmavomodrá rýdovací pera, zatímco samice je má červená.
Kde ho najdete: V pavilonu (zimovišti) vodních ptáků.

Fotogalerie
Ledňák modrokřídlý
Ledňák modrokřídlý

Ledňák modrokřídlý
Ledňák modrokřídlý
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama