sova pálená

2. února 2008 v 19:17 |  ptáci

Sova pálená

(Tyto alba)

A - Common barn owl
N - Schleiereule

Třída: ptáci, Řád: sovy, Čeleď: sovovití

Zeměpisné rozšíření: všechny kontinenty kromě Austrálie, mimo jejich nejsevernější části
vyhledávání: Austrálie, Severní Amerika, Jižní Amerika, Asie, Evropa, Afrika
Biotop: otevřená krajina, často v okolí lidských sídel
vyhledávání: travnaté území
Potrava: především hlodavci a jiní malí obratlovci
vyhledávání: živá kořist
Rozměry: délka těla 33-36 cm, délka ocasu 10-13 cm, hmotnost 0,2-0,4 kg
Rozmnožování: Samice snásí 3-13 vajec přímo na holý podklad (tmavý kout budovy, opuštěné hnízdo vran nebo dravců ap.). Sedí na nich 29-34 dní.
Věk: ?
Zajímavosti: Typický je její srdcovitý závoj a celkově světlé zbarvení. Původně hnízdila na skálách, ale velmi dobře se přizpůsobila změnám v kulturní krajině. Ozývá se pronikavým výkřiky.
Kde ho najdete: v dolní části zoo (Příroda kolem nás)

Fotogalerie
Sova pálená
Sova pálená

Sova pálená
Sova pálená
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama