špaček

2. února 2008 v 19:19 |  ptáci

Špaček tlustozobý

(Scissirostrum dubium)

A - Grosbeak starling
N - Schmalschnabelstar

Třída: ptáci, Řád: pěvci, Čeleď: špačkovití

Zeměpisné rozšíření: Indonésie - Sulawesi, Peling, Togian
vyhledávání: Asie
Biotop: lesy a otevřená krajina se suchými osamělými stromy
vyhledávání: tropický les, listnatý a smíšený les
Potrava: bobule, hmyz
vyhledávání: rostliny i živočichové
Rozměry: délka 12 cm
Rozmnožování: Hnízdí v koloniích v dutinách, které páry vytesávají v suchých stojících kmenech. Samice snáší 1-6 vajec, sedí na nich 11-18 dní.
Věk: ?
Zajímavosti: Je celkově šedomodrý, nápadný je silný žlutý zobák i nohy.
Kde ho najdete: v pavilonu Indonéská džungle

Fotogalerie
Špaček tlustozobý
Špaček tlustozobý
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama