tučňák

2. února 2008 v 19:20 |  ptáci

Tučňák Humboldtův

(Spheniscus humboldti)

A - Humbolt´s penguin
N - Humboltpenguin

Třída: ptáci, Řád: tučňáci, Čeleď: tučňákovití

Zeměpisné rozšíření: západní pobřeží Jižní Ameriky od Peru po Chile
vyhledávání: Jižní Amerika
Biotop: skalnaté pobřeží, volné moře
vyhledávání: moře
Potrava: Mořské ryby, které chytá do zobáku s ostrými okraji.
vyhledávání: ryby
Rozměry: hmotnost 1,5-2,5 kg, délka těla 65-70 cm
Rozmnožování: Samice snáší 2 vejce, v sezení se střídá se samcem. Hnízdo má podobu nory nebo skuliny. Mládě váží po vylíhnutí 85-95 dkg a má šedý prachový šat. Rodiče ho krmí natrávenými rybami.
Věk: v chovech až kolem 20 let
Zajímavosti: Patří k nejteplomilnějším tučňákům. Jako všichni příslušníci řádu není schopen létat a vzhledem k nohám posunutým na konec těla se po souši pohybuje neobratně. Ve vodě plave pomocí veslovitých křídel, kormidluje nohama. Dosahuje rychlosti až 35 km/h a působí nesmírně elegantně. Krátké husté peří je nesmáčivé. Tučňáci žijí v koloniích tvořených trvalými páry a nedospělými jedinci. Poznáte je podle toho, že nemají plné kontrastní vybarvení. Typickým hlasovým projevem je pronikavé troubení.
Kde ho najdete: V pavilonu tučňáků u východu ze zoo v dolní části areálu.

Fotogalerie
Tučňák Humboldtův
Tučňák Humboldtův

Tučňák Humboldtův
Tučňák Humboldtův

Tučňák Humboldtův
Tučňák Humboldtův
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 °E-w-a° °E-w-a° | Web | 2. února 2008 v 19:25 | Reagovat

http://tokiohotelnej.blog.cz/0802/2-kolo-sonb

hlásni tu pls pro °E-w-u°

http://emogirls007.blog.cz/0802/1-kolo-sonb

tady taky pro °E-w-u°

PS: taky písni kde mám hlásnout ;)

PS2: Spřátelíme?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama